Nie wiem dlaczego wcześniej tego nie robiłam ale od kiedy pokazałam pierwsze swoje pomysły na szybkie i sprawdzone, domowe dania na naszym Instagramie zaczęły spływać na nas wiadomości z prośbami o więcej! Reakcje zwrotne były fantastyczne a Wy sami od razu przystąpiliście do działania chwaląc się swoimi daniami z naszego przepisu- SUPER!
Przepis na dzisiejszy karczek zrobił wielką furorę na Instagramie dlatego postanowiłam podzielić się tym przepisem również tutaj właśnie po to, aby każdy mógł go szybko znaleźć i do niego wrócić. No to co? Zobaczcie jak krok po kroku przygotowujemy ten pyszny obiad.
Karczek- 10 sztuk plastrów/ ok 1 kg.
Majonez
Ketchup
Cebula- 5-6 cebul
Pieprz
Sól
Karczek kroicie w grube plastry. Doprawiacie je wyłącznie solą i pieprzem-wedle uznania. Możecie tez tak jak my, kupić już gotowy, pokrojony. Cebulę kroicie w drobną kosteczkę. Do naczynia żaroodpornego wkładacie plaster karczku, który następnie smarujcie majonezem, polewacie ketchupem a na to wszystko sypiecie cebulkę. Wykładacie tym sposobem całe naczynie- plaster po plastrze.
Przykrywacie naczynie i wstawiacie na 2h do rozgrzanego na 200 stopni piekarnika. Po 1,5 h możecie zmniejszyć na 180 stopni
Karczek smakuje obłędnie! Sosem, który powstanie Wam w trakcie pieczenia najlepiej polać ziemniaki. Podawać z ogórkiem, mixem sałat lub ulubioną surówką! Pycha!
Zobaczcie jak to wygląda na zdjęciach, krok po kroku:
Każdego dnia prosicie o większą ilość prostych i pysznych pomysłów na domowe obiad- będą! Podsyłam Wam również link do fantastycznego portalu kulinarnego, na którym znajdziecie całe mnóstwo fantastycznych propozycji nie tylko tych obiadowych- KLIKNIJ TUTAJ
Macie tam całe mnóstwo propozycji na obiady, desery, ciasta, dania mięsne, dania szybkie, tanie czy takie, które cieszą się największą popularnością. Ostatnio znalazłam tam super zakładkę z przepisami, które mają wzmacniać naszą odporność! PRZEPISY.PL to skarbnica pomysłów- tam od patrzenia na same zdjęcia cieknie ślinka!
Tymczasem jeśli uda Wam się zrobić karczek z naszego przepisu, koniecznie pochwalcie się nam jak smakowało! Wierzę, że ten przepis zagości już w Waszych domach na dobre!